6.3.2013

Väsyneet kädet (Purkuremonttia pt. 2)

Remontointi on rankkaa puuhaa. Ainakin se on rankkaa kaltaiselleni nörtille, joka on vuosikaudet vain istunut ruudun edessä ja sormeillut näppäimistöä. Kun yhtäkkiä ryhtyy poistamaan muovimattoa ja irroittamaan lastulevyjen ruuveja, tuntee käsissään ja selässään että hommia on tehty.

Iloinen asia tässä aukirepimisessä on, että voin odottaa talon olevan muutoinkin yhtä vahvalla tavalla rakennetun. Muovimatto on tähän mennessä ollut ihan oikeasti liimattu jokaiselta neliösentiltään lastulevyyn kiinni ja sen poistaminen on ollut myös sen mukaista. Toki mukavuuteen ja helppouteen taipuvaisena miehenä olen kahlannut kaikki netin palstat läpi ja hakenut hyviä vinkkejä muovimaton irroittamiseen, mutta kaikkialla tuli vain kehoitus kärsiä ja repiä mattoa irti. Hikihän siinä tuli. Muovimaton keksijän olen valmis kiroamaan alimpaan helvettiin.

Myös lastulevyjen poisto ei ollut ihan helpoimmasta päästä. Edelleen ilahduttaa talon tukevatekoisuus, sillä kaikki mikä toistaiseksi on ollut kiinnitettynä johonkin, on kiinnitetty niin että myös pysyy. Tänään laskin ruuvit joilla lastulevyt oli kiinnitetty. Kaikkiaan noin 150 ruuvia piti hieman yli 10 neliön kokoisen huoneen lattian paikallaan. Ei lattia narissut. Ja onneksi käytössäni oli akkukäyttöinen ruuvinvääntäjä.

Ruuvinvääntäjää ei voinut käyttää liesikuvun poistossa. Siinäkin laskin noin 40 irroitettua ruuvia ja niiden lisäksi lukuisan määrän lankanauloja. Meinasi jo epätoivo iskeä kun ruuveja oli otettua pois vaikka kuinka paljon ja kupu ei heilahtanut lekasta juuri lainkaan. Sorkkarautaa ja lekaa tarvittiin runsaasti, jotta kupu irtosi. Mutta lähtihän se sieltä. Mutta käsivoimille tuo otti ja nyt ovat kädet aika väsähtäneet.

Nyt on kuitenkin lähes kaikki irroitettava poistettu ja seuraavaksi alkaa rakentelu. Lattialaudat on tilattu ja tulevat perjantaina. Makuuhuoneen pariovi tulee ensi viikolla ja tuleva viikko on jo puhtaasti rakentamisen aikaa. Kun putkimies vaan käy huomenna (tai ylihuomenna), voin irroittaa loputkin koolaukset ja valmistella lattiaa asentamiseen. Huomisen aikana roudaan loput roskat takakonttiin ja pidän huolen, että rakentaminen tapahtuu mahdollisimman puhtaassa ympäristössä.

Kun minä olen hajoittanut paikkoja minkä kykyni vain ovat sallineet, on remonttimiehemme Karl-Erik puuhaillut rauhassa omiaan. Kaikki katot ja paneelit on maalattu, ja seinät pohjustettu tapetointia varten. Veikkaan että olohuone ja kirjasto saavat huomenna tapettia seinille.

Kyllä tästä vielä hyvä tulee.

P.S. Aika tarkkaan laskevat tilattujen rakennustarpeitten rahdin painon. Ei riitä enää grammat tarkkuudeksi. Yhteensä: 514,15395 kg

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti