16.3.2013

Välipäiviä

Remonttikohde on minun taholta muutaman päivän rauhassa. Ei tässä kuitenkaan olla täysin toimettomina, vaan nyt ollaan Helsingissä hakemassa muuttokuormaa entisestä kaupunkiasunnosta. Samalla reissulla on suoritettu valikoituja ostoksia, kuten uusi hana ja tiskiallas keittiöön, liesituuletin, hyllytasoja ja kannattimia, hyllyjärjestelmän pätkä tulevaan makuuhuoneen komeroon jne.

Jotenkin hiipii mieleen kaikki pitämäni koulutukset projektimäärittelystä ja siitä kuinka projekti laajenee ilman kunnollista suunnitelmaa. Tässä nyt on vetäisty keittiön suunnitelmaa n. 50% uusiksi ja nimenomaan kevyeksi pintakeikaksi arveltu keittiö tuleekin olemaan makuuhuonen ohella koko remontin työläimpiä kohteita.

Ensi viikolla tulen irroittamaan keittiöstä kaakelit ja nykyiset yläkaapit sekä tasoittamaan seinän. Lisäksi tiskiallas ja hana saavat kyytiä, jonka vuoksi koko tiskipöytä saattaa mennä uusiksi. Koska tiskipöytä ja keittiön työtaso osat samaa tasoa, täytyy ehkä irroittaa liesitaso työn ajaksi ja jos jostain saamme samankaltaisen tason tilalle, sopivien aukkojen leikkaminen tasoon on myös oma juttunsa. Olinko missään vaiheessa maininnut että tiskipöytä-työtaso on täyttä puuta ja painaa aivan sikana?

Edellisen postaukseni arvelut aikataulusta näyttää pahaenteisesti toteutuvan. Parin viikon kulutua asumme todennäköisesti remonttikohteessa, jossa todennäköisesti on keskeneräinen keittiö.

Onneksi myös kevät näyttää Maalahden suunnalla hieman viipyilevän, joten maatöiden kanssa ei pääse vielä tulemaan kiire. Suurella mielenkiinnolla odotan, mitä lumen alta paljastuu. Sitten ryhdytään suunnittelemaan puutarhaa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti