20.3.2013

Hurja remontti

Vähitellen alkaa tuntua kuin eläisi keskellä tosi-tv-sarjaa. Muuttopävän lähestyessä alkaa deadlinet kiinnostamaan yhä enemmän ja enemmän. Kovasta yrittämisestä huolimatta vaikuttaa siltä, että ensi viikolla muuttaessamme, muutamme taloon jossa ei ole toimivaa keittiötä.


Vasemmalla on se keittiö, joka oli paikallaan kun ostimme talon – oikealla on tilanne tänään, kun olin poistanut kaapit ja seinälevyt. Nyt ollaan päästy jo alkuperäisten hirsien tasalle.

Syy näin rankkaan keittiöremonttiin tuli vasemmassa kuvassa näkyvien kaakeleiden poistamisesta. Kaakeleita ei vain poistettu vaivattomasti, vaan jokaisen irroitetun kaakelin mukana irtosi aimo paketti seinälevyä. Ainoa ratkaisu oli irrottaa seinälevyt sellaisenaan ja kaakelit niiden mukana. Tästä seuraa väistämättä se, että ennen pääsiäistä talossa ei ole toimivaa keittiötä. Pallogrilli on kunniassaan pääsiäislampaan valmistuksessa.

Tekemisen meininkiä

Talossa oli tänään kuitenkin oikea tekemisen meininki. Työt alkoivat seitsemältä aamulla lattianhiojan tullessa paikalle. Työn ohjaaminen oli melkoisen mielenkiintoista, sillä lattioita hiomaan tullut Kim ei puhunut juuri muuta kuin maalahtelaista ruotsia ja meikäläisen ruotsin kieli on opittu koulussa, sisältäen vain sen välttämättömän, minkä opiskelu vaati. Ruotsihan on kieli, jota ei oikeasti tarvitse muualla kuin Pohjanmaan rannikkoseudulla. Ja nyt ollaan juuri siellä.

Kim osoittautui kunnolliseksi työmieheksi, jolla nokka ei juuri tuhissut, vaan töitä tehtiin täysi päivä kahden kahvitauon ja lyhyen safkiksen voimin. Ilma oli sakeana puupölyä koko päivän ja välillä lauloi teollisuuspölynimuri, joka oli hauska laite sellaisenaan. Imurin teho ja suuri letku mahdollistaisi varmasti  toy-villakoiran imaisun sellaisenaan, joten oli ihan hyvä että koiramme Selma ja Alma viettivät päiväänsä lähinnä kodinhoitohuoneessa, jotteivät tulleet imuroiduksi.

Hiontalaikka tasoitti vanhoja lattialankkuja ja uudisti värin ruskeasta vaaleaksi.  Puupölyä muodostui varmasti kiloja.

Lattioiden hiominen uudisti lattioiden ilmeen täysin. Värin uudistuminen vaaleaksi sai huoneet näyttämän uusilta. Siitä kertoo hyvin seuraava ennen-jälkeen kuvapari:


Päällä oli todellinen tekemisen meininki ja "Hurjan remontin" vauhti, kun yläkerrassa hiottiin lattiaa, alakerrassa revittiin keittiötä auki ja muita tiloja tapetoitiin. Aikaa on kuitenkin vähän. Alkuperäisen, nyt kolmessa osassa olevan keittiön työtason tehnyt puusepänliike ei ole vastannut tiedusteluihin, hiotut lattiat pitäisi käsitellä lipeällä ja viimeistellä, mutta Vaasan seudulla ei työhön tarvittavia aineita ole varastotavarana. Kuitenkin lattiat tulee käsitellä viikonvaihteen aikana sekä ylä- että alakerassa, tapetoida yläkerta ja rakentaa keittiö.

Seuraavat seitsemän päivää ovat mielenkiintoista aikaa. Talossa on paljon tehtävää ja samalla tulisi yksi asunto pakata muuttoa varten. Ei tule aika pitkäksi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti