4.3.2013

Purkuremonttia

Purkuremontin ohjesääntö kuuluu:

Jos kohde ei muuten irtoa, käytä voimaa.
Jos se särkyy, se olisi pitänyt muutenkin uusia.

Perjantaina alkaneet lekaan ja sorkkarautaan perustuneet tekniikat ovat jatkuneet läpi viikonlopun, ja jatkuvat ainakin huomisen päivän. Olen lähinnä keskittynyt tuhoamaan ja rikkomaan, joskin se on onnistunut hetkittäin ilman yrittämistäkin.

Päivän ohjelmassa on ollut lattian avaaminen LVI-miestä varten, jotta lattialämmityksen säätimet saadaan uuteen paikkaan. Edellisen remontin tekijän kunniaksi on sanottava, että lattian lastulevyt oli ruuvattu erittäin hyvin paikalleen, eikä muovimaton kiinnityksessä pihistelty liiman kanssa. Kuka ikinä tuon remontin on tehnytkin, voin suositella häntä kenelle tahansa.

On tietysti hieman harmillista, että edellisestä remontista ei ole juuri mitään dokumentointia olemassa, sillä pieniä ylläreitä löytyy jatkuvasti. lattialämmityksen säätöyksikön siirtäminen tuntuu alkuun niin helpolta ja yksinkertaiselta työltä, mutta yhtäkkiä kipsilevyseinän takana onkin vedetty sähköt tiettyyn kohtaan ja alakerran kuivauskaapin hormi kulkee myös paikasta, joka hieman hankaloittaa töitä. Ja kaikki suunnitelmat ja piirustukset menevät nytkin tavallaan Klubi-askin pohjaan riipustaen, sillä suunnitelma saattaa välillä heittää häränpyllyä, kun seuraava kohta avataan ja kurkataan mitä sieltä löytyy.

Tämän purkuprojektin takana on kahden makuuhuoneen yhdistäminen yhdeksi ja siksi täytyy nyt liikkuvia osia miettiä oikein tosissaan. Koska huoneita on aiemmin ollut kaksi, on tulevassa makuuhuoneessa mm. kaksi termostaattia ja valot kahden eri kytkimen takana. Tämä tietää vielä sitä, että täällä käy kohta myös sähkömies.

Paljastunut kuivauskaapin hormi tietää sitä, että huoneeseen jää kotelo, jossa hormi kulkee. Tuon kotelon ehdin jo avata saadakseni tiedon ko. hormista ja siksi se täytyy kohta rakentaa myös uudestaan. Mutta lattialämmityksen säätökeskus tulee vaatimaan myös oman kotelonsa – mutta millaisen? Kuinka tämä kaikki vaikuttaa poistettavaan oveen ja millainen tulee olemaan tuleva makuuhuoneen pariovi? Kysymyksiä, kysymyksiä ja lisää kysymyksiä, jotka kaikki vaativat vastauksia pikaisesti.

Päivän iloisin asia oli parin kilometrin päässä sijainnut jätteenlajittelukeskus, jonne sain roudata kaiken irroitetun kipsilevyn, lastulevyn ja muovimaton. Paikalla ollut henkilökunta oli ystävällistä, auttavaista ja neuvovaa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti