26.3.2013

Ensimmäinen yö takana

Kuten jo jokin aikaa sitten arvelin, aika loppuu meillä kesken. Ei muuttaminen Maalahden taloon olisi vielä ollut välttämätöntä, mutta Vaasan asunnosta piti muuttaa ulos, sillä tänään on siellä loppusiivous ja uudet asukkaat ovat valmiina muuttamaan sisään.

Eilen siis tapahtui muutto. Muutto oli lopulta aika leppoisa tapahtuma, olihan tavaroiden siirtämistä jo valmisteltu pitempään ja Maalahdessa odotti SUUURI varastointitila. Taloon ei viety kovinkaan paljon tavaraa, sillä siellä on remontti vielä pahasti kesken. Lattioita hiottiin vielä eilen ja illalla kun muuttoporukan kanssa hieman katsastettiin paikkoja, totesin puupölyn tunkeutuvan paikkoihin, joiden olemassa olosta en edes tiennyt. Sitä on nimittäin kaikkialla ja se tunkeutuu joka paikkaan. Ei siinä auta imuroinnit, kertaimurtoinnilla saa vain osan puupölystä pois ja sitten on suodatin aivan tukossa.

Seuraavat viikko tai kaksi asutaan sitten olohuone-kirjastossa ja ruokailu toimitetaan retkimeiningillä. Veikkaan että yläkerran tapetointi on valmis tällä viikolla ja sitten vielä keittiön tapetointi sekä työtasot ja hyllyt, niin olemme kokolailla loppusuoralla. Kunhan yläkerran tapetointi valmistuu, voin keskittyä rauhassa lattioiden lipeäkäsittelyyn.

Ensimmäisen aamun tunnelmia.

Ensimmäinen yö oli todella rauhallinen. Talossa on hyvä fiilis ja vaikka asumme aivan Köpingin kylän keskustassa, ei häiriötekijöitä ole lainkaan. Erittäin kylmä yö (ulkona -16 herätyksen aikaan) sai aikaan sen, että puut olivat pannusta palaneet loppuun. Sain siis ryhtyä heti lämmityspuuhiin. Tästä päivästä alkaen kaikki tämä on täyttä arkea ja kaukolämmitetty kerrostaloasuminen on taakse jäänyttä elämää.

Työ jatkuu ja raportoitavaa tulee lisää, kunhan siihen on aihetta.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti