22.3.2013

Vähitellen myös valmista

Onko kyseessä stressi vai fyysisen työn aiheuttama väsymys, mutta vuorokausirytmi on päässyt karkaamaan pahasti. Duunipäivän jälkeen ruokailemme yhdessä ja sitten otetaan kunnon "ruokaperäiset" ja tänään tuo pieni lepo sitten livahti puoleen yöhön saakka. Nyt sitä sitten kukutaan keskellä yötä ja tehdään päivitystä.


Eilinen keittiökatastrofi tokeni sitten yhdessä päivässä, mutta kaikkiaan kaksi miestyöpäivää on toistaiseksi palanut siihen että vanhan keittiön kaakelit saatiin pois – kaapien purkamiset, seinälevyjen purkaminen, poistettujen tavaroiden ja jätteiden pois vieminen sekä uuden seinän rakentaminen, kaikessa palaa aikaa ja se on aina jostain muualta pois.

Onneksi lattioiden hioja ei päässyt tänään paikalle, lattioita hiotaan seuraavan kerran perjantaina. Sitten onkin kaikki tarvittavat lattiat hiottu ja vuorossa on lipeöinti. Lattioiden lipeäkasittely tuleekin olemaan jännittävä vaihe. Lipeäkäsittelystä ei kukaan tunnu tietävän mitään, eikä aineitakaan tunnu olevan tarjolla. Kaikki ovat tilaustuotteita ja yhdessäkäään maalikaupassa tai vastaavassa kukaan ei oikein tiedä mistä on kysymys. Yksi lattioiden lipeöintiin ja aineisiin erikoistunut yritys sentään löytyi netistä ja näillä aineilla sekä vinkeillä pitää sitten huomenna illalla aloittaa lipeöinti, sikäli kun tilatut aineet vain tulevat perille. Jännää.


Valmistakin onneksi tulee. Vasemmassa kuvassa oleva olohuone-kirjasto on siivoamista ja kalusteita vailla valmis, oikeanpuoleisessa kuvassa oleva alakerran aula vaatii enää hieman tapettia ja lattian hiomisen. Perjantaina taitaa makuuhuone saada ehjän katon sekä hieman tapettia, veikkaisin. Mutta varmaa on, että tiistaina kun varsinainen muuttopäivä on edessä, muutamme täysin keskeneräiseen taloon ja oletettavasti nukumme ensimmäiset yöt olohuoneessa.

Kunnollista keittiötä ei taida olla käytössä ainakaan viikkoon, sillä uusi tiskiallas ja hana vetivät työtason uusiksi. Edellisen tason tehnyt puusepänliike ei ole toistaiseksi vaivautunut vastaamaan tiedusteluumme – liekö syynä se, että tiedustelu lähetettiin suomenkielisenä. Vaasan pohjoispuolella sijaitsevan liikkeen nettisivut olivat täysin ruotsinkieliset.

Lisäksi jälkitoimitukseen jääneet keittiön tapetit ovat vielä tulematta – niiden ennakoitu toimitusaika oli kuluva viikko, joten tiukille menee. Jokatapauksessa keittiö tulee olemaan pahasti keskeneräinen ihan hyvän aikaa. Eikä tilatusta liesituulettimesta ole kuulunut laskun maksamisen jälkeen mitään.

Kaikessa ollaan kyllä menossa tiukasti kohti maalia ja jossain häämöttää valmis asunto. Tai valmistahan tuosta ei taida tulla milloinkaan, sen verran olen katsellut jo ulkolaudoitusta sillä silmällä. Sitten on ulkorakennukset ja niiden kunnostus, autotalliin voisi rakentaa hieman eristystä yksinkertaisen laudoituksen sijaan ja vihanneskellarin jos saisi kuntoon. Puhumattakaan kasvimaista ja muusta viljelystä.

Mutta kunhan saadaan ensin sisäpuolet täysin asuttavaan kuntoon ja tavarat paikoilleen, niin sitten voidaan miettiä jotain muuta. Ja saadaan nykyinen asunto ensin pakatuksi ja tyhjäksi ensi tiistaihin mennessä. Hommaa pukkaa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti