12.3.2013

Riittääkö aika ja tuleeko valmista?


Kuten kuvasta näkyy, nyt on päästy kunnolla rakentamisen makuun. Tai minä en sen kummemmin rakenna, kunhan toimin apupoikana, laudankantajana ja rakennussiivoojana. Ja näin on erittäin hyvä, sillä kun katselen Karl-Erikin työskentelyä, hän on työssään huomattavasti tarkempi kuin mitä minä olisin ja lisäksi hänellä tuntuu olevan sekä niksit että työkalut kaikkeen tarvittavaan. Välillä tuntuu kuin hän olisi antanut minun puuhastella niitä näitä, vain sen vuoksi, että olisin pysynyt poissa pahanteosta / jaloista pyörimästä.

Hieman on turhauttavaa olla tumput suorana toisen paiskoessa hommia ja kun erikseen kysyn, kuinka voin olla avuksi, sopiviä tehtäviä ovat toistaiseksi ollut paikkojen putsaaminen ja tarvikkeitten kantaminen. Voin toki kuvitella, että K-E joutuisi korjaamaan jälkiäni, jos lähtisin itsenäisesti toimimaan – sen verran hän tuntuu olevan työnsä laadusta. Minulle jää sitten piällysmiähenä oleminen, joskin siinäkin tuntuu olevan tekemistä.

Hyvät ja säntilliset tekijät kiven takana


Ehkä minut on pilattu K-E:n kanssa, sillä hän on säntillisempi kuin minä ja varmasti tekee juuri niin paljon hommia kuin laskuttaakin. Samaa säntillisyyttä ei valitettavasti ihan kaikilta löydy. Onneksi vain sähkömies on osoittautunut heikoksi lenkiksi.

Olisin halunnut käyttää paikallista sähkömiestä hoitamaan seinän kaatamiseen liittyneet sähkötyöt kuntoon, mutta valitettavasti miestä ei ole näkynyt vaikka lupasi tulla. Eikä enää vastaa puhelimeenkaan. Tällaista minähän en kauaa katsele, vaan soitin vaasalaiselle sähköasentajalle ja kevyestä vastahankaisuudestaan huolimatta lupasi loppuviikosta käydä katsomassa – vihjaisi tuo mahdollisesti tekevänsä homman samalla kertaa.

Muutto käynnistyy


Muutto Maalahteen merkitsee myös kaiken asumisen keskittämistä sinne. Samalla se merkitsee kaiken asumisrönsyilyn karsimista. Tulevana viikonvaihteena Helsingin asunto pakataan ja kuljetetaan osin Helsingin varastoon, mutta erityisesti Maalahden autotalliin. Sama tapahtuu pian myös Vaasan asunnolle ja kieltämättä tuntuu hurjalta kun yksikään huone ei ole vielä valmis. Mutta näin niitä muuttoja on ennenkin tehty – on vain määritelty päivämäärä ja hommat on vain laitettu tapahtumaan aikarajojen puitteissa.

Aikarajat tässä kaikessa tuntuvat olevan ne kaikkein tiukimmat asiat. Paljon pitäisi ehtiä hoitaa ja muuttaakin vielä, eikä aikaa ole kuin kaksi viikkoa. Veikkaan että ensimmäiset yöt saatetaan nukkua laatikoitten keskellä ja välttämättä kaikki remonttiin liittyvät hommat eivät vielä ole valmiina.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti