9.4.2013

Välikausi

Remontti on tällä hetkellä siinä mielessä inhottavassa vaiheessa, että kaikki on kesken, mutta pienillä toimenpiteillä päästään taas pitkälle. Valmista kotia on tiedossa ihan nurkan takana, täysi kaaos on kuitenkin juuri hallitseva olotila. Tilannetta ei suinkaan helpota se, että rakas rouvani on innostunut hankkimaan uutta kalustetta taloon, joista moni kaipaa pientä ehostusta ennen lopullista käyttöönottoa: vanhaa talonpoikaispöytä täytyy hieman hioa ja öljytä, juuri hankitut vanhat tuolit on paloiteltava ja liimattava heiluvat selkänojat ja jalat uudestaan, astiakaappi on maalattava kuten myös sängynpäädyksi hankittu vanha ovi. Siihen on myös kehitettävä jokin mekanismi, jolla se kiinnitetään paikalleen.

Kahden makuuhuoneen yhdistämisessä yhdeksi nosti myös melko arkisen ongelman eteen: liukuovien uusiokäytön. Vanhoissa makuuhuoneissa oli Elfan liukuovet käytössä ja vaikka voin väittää olevani melkoisen hyvä suorittamaan hakuja netissä, en parhaimmallakaan tahdolla löydä mistää paikkaa mistä voisin tilata uudet asennuskiskot oville – vanhat kun jäisivät hieman liian lyhyiksi. Ei löydy tietoa valmistajan sivuilta, eikä liiemmin jälleenmyyjien sivuilta. Nyt jännityksellä odotan, että vastaako Elfan asiakaspalvelu lainkaan.

Vanha talo tarvitsee vanhoja ja vanhahtavia tavaroita. Marja onkin ansiokkaasti käynyt läpi paikallisia kirppiksiä ja Huuto.netissä myytäviä vanhoja tavaroita läpi. On hankittu astiakaappia, ruokakaappia, pöytä, liuta tuoleja ja peilejä. Monet tavaroista odottaa käsittelyä ja valmiita paikkoja, joihin ne voidaan asentaa. Oikeiden vanhojen tavaroiden rinnalle on löydetty myös vanhahtavia tarvikkeita, joiden sisuksissa kuitenkin on täysin nykyaikaiset tavarat. Mm. alakerran vessaan löytyi juuri oikeanlainen yksiotehana – kotimainen Grana Rosa istuu ympäristöön täydellisesti. Astiapesukoneen hana on hieman tyyris, mutta istuu tyyliin kuin nakutettu.

Tänään odotellaan puusepän ilmaantumista paikalle, jotta saadaan keittiön työtasot leikattua ja istutettua paikalleen. Kun keittiö valmistuu, laukaisee se niin monta muutoin seisovaa kohdetta liikkeelle. Tavarat saadaan paikalleen, mm. keittöön saadaan ruokailutila ettei tarvitse enää syödä sängyssä / tuolia pöytänä käyttäen. Kun keittiöön saadaan pesuallas paikalleen, ei tarvitse enää käyttää vessan pesuallasta tiskaamiseen ja talousveden ottamiseen, sitten päästään taas vaihtamaan vessasta allaskaappi ja hana. Täytyy vain toivoa, että puuseppä pystyy ottamaan työtason välittömästi työstettäväksi.

Nyt lattioiden lipeöintiin – harmittaa että piti pari lattiaa ensin sotkea, ennen oikean tekniikan oppimista.

P.S. Puuseppä kävi ja oli mies paikallaan. Leikkasi ja laittoi heti 2/3 työtasoista paikoilleen ja otti viimeisen osan leikattavaksi verstaalleen. Muutaman tunnin kuluttua kaveri sitten tuli leikatun levyn kanssa takaisin, asensi sen kohdalleen ja leikkasi vielä pesualtaalle aukon sekä asensi pesualtaan. Tällä kaverilla ei nokka juuri tuhise, vaan valmista tulee. Snickarservice Börje Skata Puusepänpalvelu – suosittelen varauksetta.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti