11.4.2013

Keittiö toimintakunnossa!

On hämmästyttävää, kuinka jokin pieni välivaihe on lopputuloksen kannalta niin merkittävää. Pari päivää sitten saimme keittiöntsasot paikoilleen ja eilen minulla kävi melkoinen pulla, kun putkimies tuli parinkymmenen minuutin varoitusajalla laittamaan sekä tiskialtaan että astianpesukoneen hanan paikalleen. Yhtäkkiä meillä oli toimintakuntoinen keittiö! Se oli niin toimintakuntoinen, että otin eilen varaslähdön ja tein oikeata ruokaa! Paistoin ja keitin koonaisen aterian. Ainoa virhe oli syödä se kokonaan (se oli hyvää: fettuccinea savulammas-kermakastikkeella), sillä annos oli melko suuri.

Vaatiihan se toki vielä runsaasti viimeistelyä, jotta sitä voi sanoa valmiiksi, mutta tavaroiden laittaminen laatikoihin ja kaappeihin on jo niin lupaavaa. Huomenna uskallan nostaa ruokakaapin takaisin paikoilleen, koska tänään on tasoja öljytty kunnolla ja tiskipöydän seinä on saanut lakkaa pintaansa. Mutta monet kattilat ja kauhat ovat löytäneet jo paikkansa kaapeissa ja laatikoissa.

Tiskialtaan ja hellan takana oleva seinä oli aluksi tarkoitus lasittaa, mutta lopulta päädyimme seinän lakkaamiseen. Väittämän mukaan muutama lakkakerros huonekalulakalla tekee pinnasta riittävän kestävän vesi- ja muille roiskeille. Lisäksi se lienee helppohoitoisempi kuin lasitettu seinä.

Astiakaapin uusi maali lienee huomenna jo kunnossa ja sitten pääsen tyhjentämään astialaatikoita. Tiskikone pääsee huomenna paikalleen, kun lattian öljypinta antaa periksi.

Kuvia tulee hieman myöhemmin, kunhan saan tavaroita lisää paikalleen.

P.S. Juuri kun pääsin iloitsemasta toimivasta ja valmiista keittiöstä, uusi liesituuletin vaatii sähköpistokkeen nostamista 5 cm ylemmäs. Juuri sellainen pieni harmittava juttu, jonka periaatteessa voisi tehdä itse, mutta vaatii kuitenkin sähkömiehen käyvän paikalla.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti