21.2.2013

Life is good

Eilen oli todella hyvä päivä. Välillä kun katselee maailman menoa ja miettii omaa osaa tuossa virrassa, tulee väkisinkin mieleen, että jossain vaiheessa tapahtuu jotain vähemmän miellyttävää – niin hyvä flow on viimeaikoina ollut. Tai sitten on vain hyväksyttävä se tosiasia, että nyt ollaan vain hyvässä flow'ssa ja täytyy vain nauttia matkasta. Hyväksyn tämän jälkimmäisen vaihtoehdon.

Hieman taustaa: ennen Maalahden talon hankkimista olimme kolmen asunnon "loukussa". Varsinainen asuntomme Vaasassa, "kaupunkiasunto" Helsingin Alppilassa ja loma-asunto Kristiinankaupungissa. Marja oli tutkinut pitkään taloja Vaasanseudulta ja talomme oli osunut monta kertaa silmiimme, mutta kumpikaan ei suoraan myöntänyt heti ihastuneensa siihen.

Meillä oli ilmoitus Vasabladetissa, jossa kerroimme etsivämme taloa ja yksi yhteydenottajista oli Mårten, talon myyjä. Talo näytti hyvältä Google Mapsissa, se näytti hyvältä paikan päällä katsottuna ja kun vitkuttelumme jälkeen tuli myyntiin paikalliselle kiinteistövälittäjälle, olimme valmiita sopimaan näyttöä. Tästä näytöstä kaikki sitten lähti liikkeelle.

Kaksi suositeltavaa kiinteistövälittäjää

Asunto- ja kiinteistökaupoissa täytyy aina varautua kaikenlaisiin kommervenkkeihin ja hyvän välittäjän löytäminen saattaa olla todella hankalaa. Meistä molemmista talon esittelyä hoitaneen välittäjän tyyli oli hyvä ja päätimme antaa Vaasan asunnon myynnin hänelle. Halusimme varmistua, että emme olisi pian neljän asunnon loukussa ja ehtona oman tarjouksen tekemiselle oli oman asunnon myynti. Heli Jerohin Kiinteistömeklareista hoiti homman sujuvasti ja tyylikkäästi.

Heli otatti asunnostamme ammattikuvaajalla erittäin edustavat kuvat, laati hyvän esittelytekstin, piti pari yksityisnäyttöä ja yhden yleisen näytön. Viikon kuluessa saimme tarjouksen, joka oli lähellä pyyntihintaamme ja vastatarjouksen jälkeen pääsimme nopeasti sopuun kauppahinnasta. Asunto myytiin viikossa ja kauppa tehtiin lähes pyyntihinnalla. Erittäin sujuvaa ja tyylikästä. Samoin oli sujuvaa kauppa talostamme. Teimme asiallisen tarjouksen talosta ja se hyväksyttiin välittömästi.

Mutta meillä oli vielä kaksi asuntoa, joilla molemmilla oli vain satunnaista käyttöä viikonloppuisin: myyränkolomme Alppilassa ja Kristiinankaupungin talo. Alppilan asuntoa kutsuimme "Myyränkoloksi", koska tämä entinen liiketila sijaitsi puoliksi katutason alapuolella. Kävimme viime viikolla hoitamassa asioita Helsingissä ja samalla otimme pariin kiinteistövälittäjään yhteyttä.

Ensimmäiseksi tapaamaamme välittäjää en halua edes kommentoida, mutta DreamHousen Juha Koponen on mies paikallaan. Hän kävi perjantaina iltapäivällä ottamassa toimeksiannon vastaan ja eilen iltapäivällä saimme soiton, että asunto on myyty. Ja se myytiin hinnalla, joka oli korkeampi kuin oma pyyntimme oli! Näin toimii hyvä kiinteistövälittäjä. Jos jossain tarvitsette hyvää kiinteistövälittäjää, niin tässä teille on sellainen. Ja saa Helikin suositukset, jos Vaasan seudulla olette asuntoa myymässä/ostamassa.

Myydään talo Kristiinankaupungissa

Kaksi asuntoa on nyt onnistuneesti myyty ja lainanhoitokulut tipahtivat samantien merkittävästi. Nyt olisi vielä tuo Kristiinankaupungin talo myytävänä. Kiinnostaako sinua 1800-luvulla rakennettu puutalo Kristiinankaupungin keskustassa, omalla tontilla, jossa kaksi piharakennusta (puulämmitteinen sauna kamarilla ja verstas, jonka yhteydessä mehukellari), pari omenapuuta sekä muutama marjapensas. Olisi sellainen myytävänä.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti