24.2.2013

Homma etenee

Muutto Maalahteen etenee kuin juna. Perjantaina tehtiin kaupat virallisesti ja liikuteltiin rahaa tililtä toiselle – ensin omasta asunnostamme meille, sitten saman tien tehtiin paperit talostamme ja maksettiin käsiraha. Jotenkin helpottaa, kun huomaa asian varmistuvan.

Samalla kun muutto maalle tulee varmemmaksi, alkaa maatilkun kuokkiminen mietityttämään. Meikäläisen kokemukset minkään kasvattamisesta rajoittuu lähinnä pääsisäisruohoon ja muutamaan onnettomaan yritykseen viherkasvien kanssa. Kohta oven ulkopuolella on reippaasti tilaa, mihin voi jemmata jyvän jos toisenkin ja odottaa myös jotain sieltä nousevaksi. Viimeiset kaksi päivää olen tutkinut eri sivustoja ja lehtiä, jotka kertovat mm. kasvihuoneen pitämisestä ja siitä, koska kannattaa istuttaa mitä ja minne. Lannoittaminen, rikkaruohot ja tuhohyönteiset ovat melkoinen sekamelska mielessäni. Ja varmasti jonkinlaista koneistamista pitäisi harkita, sillä 1,7 ha on aika kookas maaläntti hoidettavaksi pelkällä kuokalla ja lapiolla.

Jolly Esmeralda Jumper
Koneistamisesta puheenolle, tottahan maatalossa täytyy olla maatalon töiden vaatima auto. Yllä oleva vauhtihirmu haettiin Alavudelta perjantaina heti talokauppojen jälkeen. Vuoden 2001 Citroen Jumper 1,9 TD lyhyellä kopalla, kaksilla renkailla ja vetokoukulla. Väittäisin, että varsinainen löytö on kyseessä, sillä mittarissa on vasta 114000 km, viime viikolla katsastettu ja huoltokirja on suorastaan mykistävä. Hintaa oli se, mitä tuon ikäisestä joutuu maksamaan, mutta yleensä mittarilukemat ovat vähintäänkin tuplat tämän auton kilometreihin. Öljynvaihtohuollon pistän tuossa vielä kevään aikana läpi ja sitten autossa on kuljetusvälinettä pitkäksi aikaa.

Käytiin tänään talolla remonttimiehen kanssa ja keskiviikkona alkaa totinen touhu. Ensin suojataan lattiat, sitten lähtee tapetit seiniltä, hieman pakkeloidaan, maalataan katot, tapetoidaan seiniä, poistetaan yksi seinä – puuhaa tulee riittämään.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti